Pages

Monday, May 28, 2012

Camembert-fagylalt balzsamecetes eperrel és rozmaringgal

Vitathatatlanul elindult a fagyiszezon, bár ami engem illet, jöhet az télen-nyáron! Gyermekkoromban még télen is tíz gombóc volt a minimum és gyakran hangoztattam, hogy bizony palacsintán és fagyin le tudnám élni az életem. Azóta ugyan csapodott jó néhány sós étel is a listához, de ez a bejegyzés most a fagyiról szól. Másik nagy szerelmem a sajt, mindegy milyen, jöhet kecske is , juh is, csak az a fontos, hogy érett legyen, mint ez a camembert volt. A recepthez, melyet a Szega Foods versenye ihlette, epres balzsamecetkrémet, Le Rustique Camembert sajtot és rozmaringot használtam fel. Bármelyik nyári menüben megállja a helyét akár desszertként, akár valamelyik köztes fogásként.



Hozzávalók:
500 ml tej
6 tojássárgája
25 g cukor
1 teáskanál rozmaring
250 g camembert sajt
só, bors
200 g eper
2 evőkanál epres balzsamecetkrém



A tejet forraljuk fel a rozmaringgal. Közben keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Szűrjük le a tejet és folyamatos keverés mellett adjuk a tojássárgájákhoz. Tegyük vissza a tűzhelyre. A camembert héját vágjuk le és a kockára vágott sajtot adjuk a tejhez. Keverjük simára és melegítsük addig, míg a fagyialap megvastagszik. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük! A kihűlt fagyialapot öntsük fagyigépbe. Az elkészült fagylaltot tálaljuk kockára vágott balzsamecetkrémes eperrel.


7 comments:

  1. Én a gorgonzola fagyiért vagyok oda, éppen ezért ezt szívesen megkóstolnám!

    ReplyDelete
  2. Hát ez igazán jól hangzik!

    ReplyDelete
  3. Örülök, hogy tetszik!

    @4Gyerek: Óó jaj, ezek szerint elolvadt az úton odafelé...;)

    ReplyDelete
  4. Gratulálok a győzelemhez! Tényleg szuper! Tartottam is ettől a recepttől! :)

    ReplyDelete
  5. ahhh ilyet kell, akarok, muszáj lesz kienni vmit a mélyhűtőből, hogy ez beférjen :D

    ReplyDelete