Vitathatatlanul elindult a fagyiszezon, bár ami engem illet, jöhet az télen-nyáron! Gyermekkoromban még télen is tíz gombóc volt a minimum és gyakran hangoztattam, hogy bizony palacsintán és fagyin le tudnám élni az életem. Azóta ugyan csapodott jó néhány sós étel is a listához, de ez a bejegyzés most a fagyiról szól. Másik nagy szerelmem a sajt, mindegy milyen, jöhet kecske is , juh is, csak az a fontos, hogy érett legyen, mint ez a camembert volt. A recepthez, melyet a Szega Foods versenye ihlette, epres balzsamecetkrémet, Le Rustique Camembert sajtot és rozmaringot használtam fel. Bármelyik nyári menüben megállja a helyét akár desszertként, akár valamelyik köztes fogásként.
Hozzávalók:
500 ml tej
6 tojássárgája
25 g cukor
1 teáskanál rozmaring
250 g camembert sajt
só, bors
200 g eper
2 evőkanál epres balzsamecetkrém
A tejet forraljuk fel a rozmaringgal. Közben keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral. Szűrjük
le a tejet és folyamatos keverés mellett adjuk a tojássárgájákhoz.
Tegyük vissza a tűzhelyre. A camembert héját vágjuk le és a kockára
vágott sajtot adjuk a tejhez. Keverjük simára és melegítsük addig, míg a
fagyialap megvastagszik. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük! A kihűlt
fagyialapot öntsük fagyigépbe. Az elkészült fagylaltot tálaljuk kockára
vágott balzsamecetkrémes eperrel.
zseniális ötlet :)
ReplyDeleteÉn a gorgonzola fagyiért vagyok oda, éppen ezért ezt szívesen megkóstolnám!
ReplyDeleteHát ez igazán jól hangzik!
ReplyDeletehol az adagom?
ReplyDeleteÖrülök, hogy tetszik!
ReplyDelete@4Gyerek: Óó jaj, ezek szerint elolvadt az úton odafelé...;)
Gratulálok a győzelemhez! Tényleg szuper! Tartottam is ettől a recepttől! :)
ReplyDeleteahhh ilyet kell, akarok, muszáj lesz kienni vmit a mélyhűtőből, hogy ez beférjen :D
ReplyDelete