Nos kérem szépen, ha már a lányok megsütötték a tortát, amit még a januári találkozónkra vittem, akkor azt hiszem, nem árt, ha ide is felteszem, hátha másoknak is megjön a kedvük! Ezt a tortát általában akkor szoktam sütni, ha gyorsan kell valami. A legjobb az egészben az, hogy pusztán három tojás kell hozzá, a fehérje megy az alapba, a sárgája pedig a krémbe. Roppant egyszerű és tényleg pillanatok alatt megvan. A munka nehezét pedig elvégzi a hűtőszekrény! Emőke egyébként bonbonokkal díszítette és ha minden igaz még fázisfotókat, és egy-két tippet is találtok majd nála. Elif mesterműve, pedig nem jöhetett volna létre, ha kisfia nem fújta volna bőszen az alapot, hogy gyorsan kihűljön!
Hozzávalók:
a mogyorós alaphoz:
3 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
200 g darált mogyoró
A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkeményre verjük, majd adagoljuk hozzá két kanalanként a cukrot és kemény habot verünk. Belekeverjük a darált mogyorót és egy 26 centis kör tortaformában megsütjük, úgy hogy az alja helyett, sütőpapírra teszük a karikát.
160 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig szárítjuk (gázsüstő esetén kb. 20-25 percet vesz igénybe). Rácson kihűtjük.
a moussehoz:
3 tojássárgája
85 ml egyszerű szirup (ezt 90 g cukorból 90 ml vízből főzöm)
150 g étcsokoládé minimum 60%-os
300 ml tejszín
A csokolédét gőz felett megolvasztjuk, a tojássárgájat a sziruppal vízfürdőben, úgy, hogy az edény félig a vízben legyen, krémesre verjük, majd levesszük a tűzhelyről és addig verjük tovább míg kihűl. Az olvasztott csokoládét a tojássárgájás masszához keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Nem kell megijedni, zselatin és minden egyéb nélkül is tökéletesen lehet majd szeletelni!
ez se néz ki rosszul : ))
ReplyDeleteEz el lesz készítve. Tuti!
ReplyDeleteÉn is mentettem..nálunk is nemsokára szülinap, blogszülinap :)
ReplyDelete(bárcsak macaront is tudnék hozzá csinálni...)
@Dolce Vita: Köszi! ;))
ReplyDelete@Bors and Pepper: Juhu! Remélem ízleni fog!
@Adél: Ááá, a cukorszirupos biztosan sikerül, feltéve, ha van villanysütőd!