"A könyv megírásával az a célom, hogy átadhassam azokat a titkokat, amelyeket a tésztakészítésről ilyen fiatal korban magamba szívtam. Az évek során tudásom továbbfejlesztettem, és felfedeztem, hogy még mindig sokat kell tanulnom. Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy erre a tudásra már nincs szükség az előregyártott tészták világában, de azok a tészták közelében sincsenek az igaziaknak, ráadásul a legtöbb szükségtelen adalékanyagokat tartalmaz - elég ha vetünk egy pillantást a csomagolásukon feltüntetett összetevőkre. " - Michel Roux
Michel Roux már 14 éves kora óta a tészták világában él, hiszen cukrászként kezdte pályafutását és tudását klasszikus francia iskolában szerezte. 1967-ben testvérét követve került Londonba, ahol megnyitották a La Gavroche-t. Éttermük volt az első, mely Michelin csillagot kapott Nagy-Britanniában, az elsőt pedig még két csillag követte. Jómagam már évek óta forgatom a könyveit és hetente egyszer biztosan kezembe kerül valamelyik. Végre magyarul is megjelent a Tésztavarázs, mely igazi alapmű és senkinek a könyvtárából sem hiányozhat, akinek fontos a minőség és az, hogy házi készítésű tésztát tegyen az asztalra. A háromcsillagos séf több, mint harminc évnyi tapasztalatát osztja meg velünk. A könyvben található fejezetek egy-egy tésztafélére épülnek, melynek elkészítési technikáját lépésről-lépésre mutatja be, természetesen fotókkal illusztrálva. Ezt aztán a klasszikus és modern receptek bemutatása követi, egyaránt sós és édes tésztaételek formájában. A könyv célja azonban nem az, hogy e recepteket végigfőzzük, hanem sokkal inkább az, hogy elsajátítsuk a klasszikus tésztákat és aztán szabadjára engedjük kreativitásunkat. A könyvben találunk több variációt omlóstésztára, hajtogatott vajas tésztára, de nem hiányzik a klasszikus briós és égetett tészta sem!
Imádom ezt a könyvet! :)
ReplyDeleteTegnap én is megkaptam! Már ki is néztem, hogy milyen tészta finomsággal mutatom be a könyvet! ;)
ReplyDeleteÉn is nagyon szeretem, és hiába van meg már olyan rég, mindig találok benne valamit, ami felkelti az érdeklődésem. :)
ReplyDelete