Hozzávalók:
500 g liszt
20 g élesztő
50 g porcukor
50 g vaj
1 tojássárgája
50 g cékla
2 narancs leve
3 szem kardamom
2 evőkanál narancslikőr
1 csipet só
150 ml tej
150 ml céklalé
500 ml olaj a sütéshez
Hámozzuk meg a céklát és főzzük puhára a narancslében a kardamommal. Melegítsük a tejet és a céklalevet langyosra és öntsük rá (2-3 evőkanál kivételével) az élesztő, 3 evőkanál liszt és 1 evőkanál porcukor keverékére. Hagyjuk állni, míg az élesztő a tetején úszik. Közben pürésítsük a céklát a félretett tejes céklalével. Adjuk hozzá a többi lisztet, porcukrot, tojássárgáját, céklapürét, likőrt és a langyos olvasztott vajat. A tészta puha lesz, most jön a neheze! Vegyünk egy faknalat és verjük a tésztát 20 percen keresztül, vagy hagyjuk a konyhai gépünkre a munkát. A kész tésztát hagyjuk kelni, míg a duplájára nem nő. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát és nyújtsuk ki a tésztát a kezünkkel kb. 1 ujjnyi vastagra és szaggassuk ki. Hagyjuk állni 30 percig, majd süssük ki bő forró olajban.
100 g vaj
100 g cukor
1 citrom leve és héja
2 vérnarancs leve és héja
2 tojássárgája
Gőz felett tegyük fel olvadni a vajat, cukrot és a gyümölcsök levét, illetve héját. Amint elolvadt a vaj keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat és verjük a legmagasabb fokozaton kb. 10 percig, vagy amíg elkezd sűrűsödni. Öntsük üvegbe és tegyük a hűtőbe.
Alig vártam, hogy kisüljön, őrületesen jól néz ki, nagyon vagány!
ReplyDeleteIls sont vraiment beaux ces beignets...je les adore. :-)
ReplyDeleteJöhet!!
ReplyDeleteDe jóóóóóóóóó!
ReplyDelete@Katuci: Köszi! :))
ReplyDelete@Zsofi: Merci beaucoup! ;)
@Anazar: Nyisd a zabalkot! :)
@Marcsi: Kösziiiiiii!
Apám, ez valami fantasztikus! Igazi csajos fánk!
ReplyDeleteIde vele!
Nagyon PINK :)
ReplyDeleteNagyon jól néznek ki a rózsaszínű fánkjaid! Szívesen megkóstolnám!
ReplyDeleteKedvet kaptam hozzá. Nagyon jól néz ki, főleg az utolsó fotón.
ReplyDelete@Ami & Vera: Haha, igen! Pont az ellentétem. :D
ReplyDelete@marisz57: Örömmel megkínálnálak!
@Kriszta: No, remélem ízleni fog, ha megcsinálod! :)
Nagyon szuperek a receptek. Elragadott engem is a cékla örület :)
ReplyDeleteElkészült a pink macaron és a pink fánk is, hatalmas sikerrel. Köszönöm :)
Juj de jó! Nagyon örülök neki! :)))
ReplyDeleteŐrület! pillangók repdesnek bennem ahogy ezt megláttam, fantasztikus ügyes vagy! :)
ReplyDeleteJuj köszönöm szépen! :)) Nagyon örülök, hogy tetszik!!!
ReplyDeletePazar. Kár hogy sosincs itthon kardamon :-)
ReplyDelete