Hozzávalók:
250 g étcsokoládé
125 g tejszín
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
50 g vaj
durvára vágott pisztácia, kakaó és darált mogyoró a hempergetéshez
250 g étcsokoládé
125 g tejszín
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
50 g vaj
durvára vágott pisztácia, kakaó és darált mogyoró a hempergetéshez
ŰAprítsuk fel a csokoládét, közben melegítsük forrásig a tejszínt. Ha felforrt öntsük a csokoládére, majd egy fakanállal keverjük simára. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a fűszereket majd tegyük a hűtőbe 30 percre. Formáljunk golyókat és hempergessük meg amiben szeretnénk.
Ó, de szépek!! A fotó is gyönyörű!
ReplyDeleteCsodálatosak
ReplyDeleteNo, épp valami ilyesmit szándékozom elkövetni én is, ha sikerül ledarálnom a mogyorót.
ReplyDeleteNaggyon fínom lehet!
Vártam már őket, annyira csinoskák, a kedvencem továbbra is az a csodás zöld pisztáciás. Valószínűleg, mert rendkívüli a vonzalmam a zöldhöz. :-) De örülök, hogy ennyire tetszett az ötlet! :-)
ReplyDelete@Marisz: Majd meglesem, hogy összejött e a darálás! :)
ReplyDelete@Katuci: :) Nem akkora durranás, mint egy szexi bonbon, de fincsi. Bizony, formám van, majd ha kicsit nyugisabb lesz akkor megcsinálom, de legkésőbb karácsonyra.
Noi ez klassz! A középsö fotóért pedig egyenesen odavagyok!!! :D
ReplyDeleteNagyon szuper lett. Hasonlót készítettem a Kifőztük karácsonyi adományozó számába:-))
ReplyDelete@Ancsi: Örülök neki! :))
ReplyDelete@Gesztenye: Óó köszi, én oda csokiparfét csináltam. :)