Terveztem valamit, valamilyen desszertet, de valahogy sehogy sem akart elvonulni a köd a gondolataimról, úgyhogy inkább vártam. Szerettem volna, ha letisztult és elegáns, semmi flanc, mégis izgalmas. Azt akartam elérni, hogy az izgalom a desszert egyszerűségéből fakadjon. Lényegében, egy ázsiai ihletésű dologról van szó, leszámítva a csokoládé ganache-t. Persze süthettem volna egy nagyon tömény csokoládétortát, de akkor hol marad az egyszerűség? A tömény ganache pedig fenomenális, ahogy a szánkban összeházasodik a nemes fehér teával és mindezt fátyolként körüllebegi a jázmin illata, de a végén az az árnyalatnyi chili visszaránt a valóságba. A tányérra került még egy kevés mandulás morzsa, melynek a feladata pusztán annyi, hogy ropogósságával fokozza az élvezeteket. A jázmin pedig együtt sült a hajszálvékony kakaós piskótával.
Hozzávalók:
500 ml víz
150 g invertcukor
3 ek fehér tea
Főzzünk szirupot a vízből az invertcukorral, majd amikor lehűlt olyan 75-80°C-osra, adjuk hozzá a teát és hagyjuk állni 10-15 percig. Ezután szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd öntsük egy fagyigépbe, vagy keverjük át félóránként, ha fagyasztóban dermesztjük.
na ez az, ami nekem most azonnal kellene!!!
ReplyDeletevan még belőle egy jó nagy adag :)
ReplyDelete