Még pénteken sütöttem két adag macaront, egy részét ajándékba. A citromosnál izgultam egy kicsit és csak remélni tudtam, hogy a hozzáadott kurkuma ellénre sikerülni fognak. Érdekes módon ezek laposabbak lettek, míg a kakaóporos verzió ugyanolyan duci, mint a sima. A citromosat lemon curd-del töltöttem, míg a rózsaszirommal díszitett fehér macaronokba vad málnából készült, kevés rózsavízzel illatosított parfé került. A vad málna aromája valami hihetetlen, és idén annyi termett, mint még eddig sosem. A kisebb macaron-invázió után a héten mindenképpen jövök valami sós étellel végre! De desszertben sem lesz hiány...azt hiszem!
Hozzávalók:
250 g málnapüré
2 lap zselatin
40 g tojásfehérje
100 g cukor
35 g víz
100 ml tejszín
A cukorból vízzel főzzünk cukorszirupot, és ha elérte a 120°C-ot, akkor öntsük vékony sugárban a félig felvert tojásfehérjéhez, majd verjük kemény habbá. Az előzőleg beáztatott zselatint oldjuk fel egy evőkanál víz kíséretében, majd keverjük a málnapüréhez. Forgassuk bele az olasz meringue-et a pürébe, majd a felvert tejszínt és tegyük a fagyasztóba 2-3 órára.
Ezeket is nagyon szeretném :)
ReplyDeleteGyönyörűek a macaronjaid!!! Különösen a fehérek nyűgöznek le, talân másnàl fehéret még nem is láttam.
ReplyDeleteKöszönöm szépen. :)
ReplyDelete