Pages

Thursday, June 16, 2011

Kucsmagombaszószos tagliatelle

Igazából nem csak kucsma, hanem fekete trombita és sárga laskagomba is került az ételbe. Az első kettő ugyan csak szárított formában volt itthon, viszont sikerült friss sárga laskagombára szert tennem. Mennyire örültem neki! Igen ám, de nem győzött meg, a hagyományos laskagomba szerintem sokkal ízletesebb, sőt! Egyébként nem tettem a szószba, hanem külön vajon megpirítottam és úgy tálaltam. Amolyan gyors lélekmelegítő fogás ez, aminek a tetejéről nem hiányozhat egy bőséges adag frissen reszelt parmezán.


Hozzávalók:

30 g szárított kucsmagomba
20 g szárított fekete trombitagomba
ízlés szerint friss laskagomba
1 salotta
2 ek vaj
30 ml whiskey
300 ml barna borjúalaplé
70 ml tejszín
friss petrezselyemzöld és kakukkfű

só, bors


Áztassuk be a szárított gombát forró vízbe majd hagyjuk állni.Vajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát, a gomb
át, majd öntsük fel a whiskeyvel és főzzük majdnem teljesen el. Ekkor öntsük rá az alaplevet és az áztató vízből kb. 100-150 milliliternyit és redukáljuk a felére. Adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és friss petrezselyemzölddel és kaukkfűvel.

4 comments:

  1. De jól néz ki! És a fekete trombitagombát nagyon szeretem, elképesztő finom illata és íze van.

    ReplyDelete
  2. Nem vagyok nagy gombás, de ezt szívesen megkóstolnám!

    ReplyDelete
  3. Én sem vagyok nagy gombarajongó, de ezt most szívesen eltüntetném!

    ReplyDelete
  4. @duende: Ugye? Nekem is nagy kedvencem!

    @Csibe és Puszedli: Ennek azért örülök. :) Ez nem gombarajongóktól nagy szó!

    ReplyDelete