Lassan tényleg véget ér a csicsóka szezonja, de még volt pár a hűtő aljában, ami ugyan nem lett volna elég egy főételhez. Aztán spontán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha saláta készülne belőle.
A csicsóka mellé rögtön a mogyoró ugrott be, úgyhogy már csak azt kellett kitalálnom mi kerüljön még mellé.
A csicsókát egyébként párolóban főztem meg, aztán pedig kevés vajon megpirítottam és pirított, darált mogyoróban hempergettem meg.
A csicsóka és a kecskesajt igazán jól mennek együtt, úgyhogy elővettem a maradék krémsajtot és medvehagymával, kevés fehér balzsamecettel, olívaolajjal pürésítettem és a végén persze sóval és borssal ízesítettem. Így már készen is volt az öntet, amihez a saláta szerepét friss, fiatal gyermekláncfű töltötte be, amely éppen aktuális.
Ó de csodás tavaszi fogás! (a csicsóka ellenére is :)
ReplyDeleteNagyon szép könnyed hatása van a gyönyörű tálalásnak köszönhetően ;) A kis mogyorós hempergetése a csicsókának is nagyon tetszik ;)
ReplyDeleteKöszönöm, örülök, hogy tetszik nektek! :)
ReplyDeleteEz mennyire de jó!!!Nagyon tetszik,csupa gyógynövény! :))
ReplyDeleteszerintem a csicsóka saját maga is meglepődött, hogy mit varázsoltál belőle :) elképesztő.
ReplyDelete