
Hozzávalók:
Forralt bor
250 ml vörösbor
125 ml víz
2 szegfűszeg
1 rúd fahéj
friss citromhéj
friss narancshéj
2 ek cukor
Főzzük fel a vizet a cukorral és a fűszerekkel, majd hagyjuk néhány percig bugyborékolni. Adjuk hozzá a vörösbort és melegítsük fel, de ne főzzük!
.
Forralt bor zselé70 ml forralt bor
50 ml narancslé
10 g cukor (esetleg több, ha édesebbre szeretnénk)
1 lap zselatin
A narancslevet főzzük fel a cukorral, öntsük hozzá a forralt bor, majd keverjük hozzá az előzőleg beáztatott, majd jól kinyomkodott zselatint. Öntsük poharakba és tegyük 1-2 órára a hűtőbe.

Forralt bor mousse
125 ml narancslé
1/4 rúd fahéj
2 szegfűszeg
3 lap zselatin
50 ml forralt bor
3 tojássárgája
60 g cukor
20 ml rum
250 ml tejszín
A narancslevet főzzük fel a fűszerekkel és redukáljuk 100ml-re. A forralt bort, tojássárgájákat, cukrot és a narancslevet verjük habosra gőz felett. A beáztatott és jól kinyomkodott zselatint olvasszuk fel a rumban, majd adjuk a krémhez és hagyjuk hűlni. Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt, töltsük poharakba és tegyük legalább 3 órára a hűtőbe, de jobb akár egy éjszakára.
hm... érzem az illatát :)
ReplyDelete@Vera: :)) A gránátalma nagyon jól ment hozzá.
ReplyDeleteHű de jó lehet!:)
ReplyDeleteHú micsoda színek, micsoda hangulat, micsoda finomság!
ReplyDeleteEz csodálatos! Nagyon guszta. :)
ReplyDeleteezek az intenzív fűszerek nagyon izgalmasak lehetnek ebben a hideg krémben, tetszik :)
ReplyDelete@Limara: A vendégeknek ízlett. :)
ReplyDelete@Csibe: Mindezt ablak alól tartott fénykepezőgéppel dideregve fotóztam. :)
@duende: Köszi. :)
@Borsó meg a héja: Örülök, hogy tetszik! Lehet más fűszerekkel is bolondítani, de én most klasszikus és régimódi szerettem volna lenni.
ReplyDeleteHm. Varázslóasszony, megint alkotott. :D
ReplyDeleteCsodás, csodás, csodás!
@Raindrop: De jó is lenne ha tudnék varázsolni! :)
ReplyDelete