Pages

Monday, June 8, 2009

Eperfagylalt

Mostanában annyi ötletem van, hogy alig győzőm feljegyezni őket. Leginkább vasárnap esténként olvasás, netán tévézés közben jutnak eszembe, aztán azon nyomban le is jegyzem őket. Sokszor a sötétben firkálok ezt-azt a papírra, s másnap gondolkodhatok rajta, ugyan mit is akartam, főleg ha az előzleg lejegyzett sorra firkálok rá. Igazából most is a konyhában kellene lennem és kutyakekszet sütnöm, de gondoltam előtte még gyorsan posztolom a tegnapi eperfagyit. A reggeli séta közben szedtem néhány szem szamócát. Rengeteg van itt a környéken, de sajnos elég nehéz összeszedni, mert hol csalánba, hol tüskés bokorba ütközöm, így hát elég kicsi a zsákmány.


Hozzávalók:
500 g eper
400 ml tej
50 ml tejszín
170 g cukor
4 tojássárgája

Melegítsük forrásig a tejet és a tejszínt. Keverjük a sárgájákat a cukorral habosra és öntsük hozzá a meleg tejes keveréket, majd tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük amíg megvastagszik. Hűtsük le 5-6 órán vagy egy éjszakán át. Keverjük bele az eperpürét és a munka nehzét hagyjuk a fagyigépre.

No comments:

Post a Comment