Pages

Wednesday, September 16, 2009

Almalekvár

A szomszédom hatalmas mennyiségű almával lepett meg, nem mértem ugyan, de vagy tíz kiló biztosan van. Pár napja készítettem egy adag tök parfét, amit cidre szósszal kínáltam. Az üvegben még rengeteg maradt az almaborból, így arra gondoltam készítek egy adag fűszeres, almaboros lekvárt, nem utolsó sorban azért is, hogy fogyjon az a rengeteg alma.


Hozzávalók:
2 kg alma
700 ml almabor
1 citrom leve
600 g cukor
1 rúd fahéj
3 szem szegfűszeg
3 szem kardamom
kevés citromhéj



Pucoljuk meg az almát, kockázzuk fel és az almaborral és a fűszerekkel főzzük fel, adjuk hozzá a cukrot és főzzük alacsony hőmérsékleten 1-1 1/2 órát. Öntsük üvegekbe és szárazdunsztba hagyjuk másnap reggelig kihűlni.


No comments:

Post a Comment