Pages

Tuesday, August 3, 2010

Feketeribizli parfait és málna sorbet

Ez a desszert mondhatni a kényszer szülte mivel volt maradék málnám és feketeribizlim. Egy friss nyári nyalánkság, mert egyáltalán nem édes, hanem gyümölcsös, és hamar el is készül. Az egyetlen ami hiányzik hozzá, az a meleg nyári idő, inkább ősznek érezni már!


Hozzávalók:
500 g málna
70 g cukor
2 ek víz

Olvasszuk fel a cukrot a vízzel, majd hagyjuk kihűlni. Öntsük rá a málnára, pürésítsük és szűrjük le, hogy eltávolítsuk a magokat. A maradék munkát bízzuk a fagyigépre.


2 tojássárgája
50 ml feketeribizli szirup

1 ek portói
200 ml tejszín

Gőz felett verjük fel a tojássárgájákat, a sziruppal és a portóival amíg habos nem lesz. Hagyjuk kihűlni és forgassuk bele a felvert tejszínt. Tegyük a fagyasztóba legalább 3 órára.

No comments:

Post a Comment