Valószínűleg, ez a Graubünden kantonból származó sütemény koránt sem annyira ismert mint a híres Nusstorte. Ahogy a nevében is rejlik fahéjas. Másrészt pedig nagyon hamar elkészül, ezért last minute süteménynek is ideális. Ha pedig fahéjfanatikus vagy, ne hagyd ki!
Hozzávalók:
150 g vaj
170 g cukor
2 tojás
1 csipet só
170 g darált mandula
1 ek fahéj
140 g liszt
tej a kenéshez
80 g cukor és 80 g szeletelt mandula a szóráshoz
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Keverjük a vajat a cukorral habosra, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Ezután szórjuk bele a mandulát, sót és a fahéjat. Keverjük bele a lisztet és kenjük a masszát egy tepsi hátuljára (35*38 cm) és kenjük meg tejjel. Szórjuk rá a cukrot és a mandulát majd süssük 20-30 percig. Még melegen vágjuk rombuszokra.
No comments:
Post a Comment