Pages

Tuesday, December 1, 2009

Körtés csokoládélekvár

Elérkezett a december, már épp itt az ideje, hogy megtervezzük az ünnepi menüket, az ajándékokat és az aprósüteményeket. Én még nem vagyok teljesen kész a tervekkel, bár már lassan szorít az idő. Az biztos, hogy idén jó pár svájci aprósüteményt fogok megsütni, no és persze mézeskalácsot, bejglit. Most pedig következzen egy körtés csokoládélekvár, ami talán gasztroajándéknak sem rossz!



Hozzávalók
:
1200 g érett körte (pl. Vilmos)
750 g cukor
1 narancs leve
50 ml citromlé
250 g étcsokoládé (60% kakaó)

Hámozzuk meg a körtét és vágjuk apró kockákra majd együtt a narancs- és citromlével főzzük fel. Tegyük félre és adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, majd keverjük addig amíg elolvad. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap főzzük addig amíg eléri a 105°C-ot. Töltsük üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba.

No comments:

Post a Comment