Pages

Friday, December 11, 2009

Fűszeres csillagok

Tavaly is pont ilyenkor kezdtem el a sütést. Bár anyukámmal minden évben megbeszéljük, hogy jövőre nem sütünk...annyit. Nos, mint gondolhatjátok ezt sosem sikerül betartani. Így idén sem, bár még csak most készült el az első adag, de még pihen két tészta a hűtőben, amik csak arra várnak, hogy végre beugorhassanak a meleg sütőbe. Akkor most lássuk az idei első adagot. Fűszeres csillagok, amiket sütés után kell kiszúrni, és a glazur vékony "jégréteget" ajándékoz neki.


Hozzávalók:

200 g méz
50 g cukor
100 g darált mandula
100 g kandírozott narancs és citrom
250 g liszt
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1/4 tk őrölt kardamom
1/4 tk őrölt szegfűszeg
1 tk fahéj
50 g porcukor és 2 ek arrak vagy rum


Főzzük fel a mézet a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Aprítsuk fel mixerben a kandírozott gyümölcsöket majd keverjük össze a mandulával, liszttel, sütőporral és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a mézet és a tojást és gyúrjuk össze. Két sütőpapír között nyújtsuk ki olyan 5 mm vastagra és süssük 15 percig 170°C-on. A glazurhoz főzzük össze a porcukrot az arakkal. Vegyük ki a megsült süteményt, kenjük le a glazurral, majd tegyük vissza egy fél percre a sütőbe. Melegen szúrjuk ki és ha kihűlt tegyük egy jól záródó dobozba.



4 comments:

  1. Szia Kinga! Pálmacukorléből és erjesztett rizsből készült szeszesital. Nyugodtan lehet helyettesíteni rummal.

    ReplyDelete