Pages

Tuesday, November 17, 2009

Vargányaleves

Kezd hideg lenni odakinn! Olyan igazi hideg. El tudtok képzelni valami jobbat egy tányér forró levesnél, ami otthon vár titeket egy esős erdei séta után? Valószínűleg nem, hacsak nem egy bögre forró csokoládét...vagy a csokoládé soufflét amit a hétvégén a vendégek számára készítettem.


Hozzávalók:
50 g szárított vargánya
650 ml csirke alaplé
250 g burgonya
2 salotta
1 ek vaj
2 szál kakukkfű
150 ml tejszín
só, bors

Áztassuk be a gombát a csirke alaplébe és hagyjuk állni legalább egy órán át. Vágjuk fel a hagymát, a burgonyát és pirítsuk a vajon addig míg a hagyma üveges nem lesz. Ezután öntsük rá a vargányás alaplevet és főzzük 20 percen keresztül. Pürésítsük a tejszínnel és ízesítsük sóval, borssal.


No comments:

Post a Comment