Pages

Tuesday, October 27, 2009

Maracujás ganache

Az ehavi Daring Bakers feladat igazi kihívás volt! Macaronok. Mi??! Ez volt az első gondolatom, mikor megláttam mi vár rám. Rögtön visszaemlékeztem az első próbálkozásomra 2 évvel ezelőtt, amikor az összes macaronom széttört, igaz "lábacskájuk" volt. A második próbálkozáskor a tetejük szép volt, viszont nem volt alja. Biztos voltam benne, hogy nem fognak sikerülni most sem. Alig mertem hinni a szememnek, amikor benéztem a sütőbe: sehol egy repedés és ott vannak a "lábacskák"! Harmadik próbálkozásra végre sikerültek! Azonnal felhívtam anyukámat, hogy elmeséljem, mert a második próbálkozásomkor ő is ott volt. A siker megünnepléseként Pierre Hermé maracujás ganache-ára esett a választásom töltelékként.



Hozzávalók:
80 g szobahőmérsékletű vaj
12 maracuja
30 g akácméz

460 g tejcsokoládé
180 g mogyoró



Kockázzuk fel a vajat. Felezzük meg a maracujákat és kaparjuk ki a magokat, majd nyomjuk ki a levét egy szűrőn keresztül. A mézzel együtt melegítsük forrásig. Olvasszuk meg a csokoládét gőz felett és keverjük bele a maracujalét és a vajat. Ezután tegyük félre kihűlni. Töltsük meg a macaronokat a ganache-al és mindegyikbe tegyünk egy egész mogyorót.


No comments:

Post a Comment