Pages

Thursday, October 22, 2009

A fagyasztó kiürítése - 3.

Nos, most már teljesen biztos, hogy nem fogom befejezni! Nem lesz elég ez a két hét a fagyasztó kiürítésére, de legalább nem fagyasztottam le semmi újat és a zacskók közt már előbukkant a fiókok alja. Ez már szinte olyan, mint amikor az ember látja a fényt az alagút végén! Mindenestre még biztosan szükségem lesz két hétre. Viszont olyan dolgokra akadok, amiről teljesen elfeledkeztem, mint például a mai ebédül szolgáló szabadföldi sertésszűz. Úgy döntöttem, hogy posírozni fogom, Albert szósz, paszternákpüré és répa flan kísérte. Az Albert szósz a brit konyha remeke, amely nevét Viktória királynő jegyeséről, Albert, Saxe-Coburg és Gotha hercegéről kapta. Általában párolt marhahús kísérője.


Hozzávalók:
100 g vaj
20 g liszt
300 ml borjú alaplé
100 g torma
200 ml tejszín
15 g zsemlemorzsa
1 tojássárgája
1 ek fehérborecet
1 tk mustárpor

Olvasszunk fel 20 g vajat és adjuk hozzá a lisztet és keverjük 2 percen át, de vigyázzunk, ne barnuljon meg. Adjuk hozzá az alaplevet, a reszelt tormát és főzzük 5 percen keresztül. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és főzzük alacsony hőmérsékleten 15 percig. Szűrjük le, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és főzzük újabb 10 percig. Közben olvasszuk meg a maradék vajat. Keverjük össze a tojássárgáját az ecettel és 1 ek vízzel, majd gőz felett verjük habosra és dolgozzuk bele az olvasztott vajat. Ezután keverjük el a mustárport 1 ek vízzel és adjuk a zsemlemorzsás szószhoz, majd forgassuk bele a gőz felett felvert szószt. Ízesítsük sóval és borssal.


No comments:

Post a Comment