Ideje volt már, hogy újra édeskömény kerüljön a konyhámba. Ezúttal fekete tea és csirke alaplé keverékében főztem puhára, s az eredmény teljesen megfogott. Annyira, hogy máris felkerült a jövő heti főzőlistára, de talán már a hétvégén újra megfőzőm. A bazsalikom pesto is új köntöst kapott, kesudióval és kecseksajttal készítettem, mellé pedig egy szelet fogas került fehér polenta és citromszósz kíséretében.
Hozzávalók:
1 salotta
1 tk vaj
100 ml fehérbor
100 ml hal alaplé
egy citrom héja
2 ek citromlé
pár kocka hideg vaj
Olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felkockázott salottát, pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a bort, alaplevet és főzzük felére. Ízesítsük citromlével, citromhéjjal, sóval és borssal. Majd keverjük bele a hideg vajat.
No comments:
Post a Comment