Carnaroli egy közepes szemű rizs, mely Olaszország Novara és Vercelli környékéről származik. Magasabb a keményítőtartalma mint az ismertebb Arborio-nak, ezért főzés közben jobban megtartja eredeti formáját. Mi lehetne hát megfelelőbb, mint néhány szép cukkinivirág, hogy risotto-t készítsek a "rizsek királyából"?
Hozzávalók:
5 cukkinivirág
2 ek olívaolaj
250 g risotto rizs
200 ml fehérbor
500 ml zöldség alaplé
50 g frissen reszelt parmezán
50 g vaj
só, bors
Mossuk meg a virágokat és vegyük ki a porzókat és a termőt. MIután megszáradtak szeleteljük fel. Az apró kockára vágott hagymát olajon pároljuk a hagymát és ráteszük a rizst (Arborio) amit átforgatunk benne hogy befedje az olaj. Ezután ráöntjük a fehérbort és hagyjuk elfőni, sózzuk, borsozzuk. Merőkanállal adjuk hozzá a húslevest, ami fontos hogy meleg legyen, így jó ha az közben kicsi lángon fő. A folyadékot folyamatosan, kis adagokban kell hozzáönteni, annyit, amennyit felvesz a rizs. Amikor a rizs már majdnem elkészült adjuk hozzá a cukkinivirágokat és a felszeletelt kis cukkiniket. Az utolsó adag levest pedig nem főzzük el teljesen, hozzáadjuk a vajat és a frissen reszelt parmezánt. Takarjuk le, és tálalás előtt hagyjuk állni 5 percig.
No comments:
Post a Comment