Gyönyörű fiatal spenótot vettem ami aztán a vasárnapi ebéd részeként végezte. Nem akartam vele semmi különöset kezdeni, csupán kevés fokhagyma és szerecsendió kisérte, valamint dió hiányában egy pár szem mogyoró. Ez adta az ötletet hogy mogyorószószt készítsek a marhahús mellé. A marhaszeleteket olajban petrezselyemmel, rozmaringgal és zsályával valamint borókabogyóval marináltam és egy szelet sült velővel tálaltam.
Hozzávalók:
20 g vaj
1 salotta
250 ml zöldség vagy marha alaplé
2 ek sherry
1 ek dijoni mustár
150 ml tejszín
4 ek darált mogyoró
só, bors
Olvasszuk meg vajat és pirítsuk a hagymát üvegesre, majd öntsük fel az alaplével és főzzük 10 percig. Ízesítsük sóval és borssal. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a mustárt, tejszínt, sherryt és a mogyorót, majd főzzük addig míg eléri a kívánt sűrűséget.
No comments:
Post a Comment