Pages

Thursday, April 9, 2009

Borzas nyuszik

Ideje volt nekem is sütni valamit az ünnepekre, bár azt hiszem hogy a szokásos kalácson kívül mást nem is fogok az idén, de majd kiderül! Nagyon egyszerű a recept, finom citromkrémmel. S miért borzosak a nyulak? Mert kókuszreszelékbe bújtattam őket!


Hozzávalók:
150 g liszt
50 g porcukor
16 g vaníliacukor
1 tojássárgája
1 citrom héja
100 vaj, hidegen
A krémhez:
1 tojás
100 g cukor
16 g vaníliacukor
50 g fehércsokoládé
1 citrom leve és héja
125 g vaj
étcsokoládé és kókuszreszelék a díszítéshez

Először készítsük el a krémet: keverjük a tojást a cukorral, vaníliacukorral habosra, majd gőz felett adjuk hozzá a csokoládét és addig keverjük míg elolvad és megvastagszik, kb. 5 percet vesz igénybe. Tegyük félre kihűlni. Ezután keverjük hozzá a vajat, a citromlevet és héjat. A tésztához szitáljuk át a lisztet és a porcukrot, adjuk hozzá a vaníliacukrot, a tojássárgáját, egy csipet sót és a citromhéjat. Gyúrjunk tésztát, úgy hogy darabonként hozzáadjuk a vajat. Ha összeállt, már nyújthatjuk is és kiszaggatjuk amilyen formát szeretnénk. 180 °C-on 10 perc alatt megsütjük. A felét bevonjuk olvasztott csokoládéval és megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a krémmel összeragasztjuk a feleket.


No comments:

Post a Comment