Pages

Tuesday, March 17, 2009

Mogyorós biscotti

Valami süteményre fájt a fogam, ami jól megy egy pohár teával, viszont ötletem az nem nagyon volt. Na meg valami egyszerűt akartam, és nem utolsó sorban gyorsat is. Ebéd főzésre készülődtem, mikor a hűtőben megakadt a szemem egy bontott üveg mogyorószirupon. Ez adta az ötletet, hogy mogyorós biscottit süssek.


Hozzávalók:
2 tojás
200 g cukor
50 g mogyorószirup
2 ek sherry
200 g mogyoró
300 g liszt
1 tk sütőpor



Verjük a tojásokat a cukorral, sziruppal és a sherryvel habosra. Adjuk hozzá a mogyorót, sütőport és a lisztet. Gyúrjuk a kezünkkel össze és formázzunk két kb. 4 cm széles lapos rudat. Süssük 20 percig 160°-on, majd hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk kb 1,5 cm vastag szeletekre és süssük újabb 15 percig.

No comments:

Post a Comment