Egy hónappal ezelőttig, fogalmam sem volt ennek a szépségnek, a piros diónak, a létezéséről. Anyukám találta valamelyik kis piacon, és szerencsémre hozott nekem is belőle.
Egyébként a dió az egyik legjobb növényi proteinforrás, hiszen nagyon gazdag omega 3 zsírsavakban. Sok ötletem volt, mit is készítsek belőle. Úgy döntöttem, hogy zellerrel fogom kombinálni.
Hozzávalók:
100 g liszt (Tipo 00)
1 tojás
100 g zeller
0,5 dl fehérbor
1,5 dl csirke vagy zöldség alaplé
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
só, bors
25 g kecsketúró
25 g darabolt dió
20 g vaj
A liszt közepébe csináljunk egy mélyedést, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk simára, majd tegyük 1 órára pihenni a hűtőbe. A töltelékhez süssük a kockára vágott zellert aranybarnára, adjuk hozzá a gerezd fokhagymát, a kakukkfüvet és öntsük fel alaplével és főzzük puhára. Ízesítsük sóval, borssal és hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a kecsektúróval és a dióval. Tésztagép segítségével nyújtsuk ki a tésztát és tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket rá, majd takarjuk be egy másik réteg tésztával és derelyemetszővel vagy más rendelkezésre álló formával szaggassuk ki. A raviolit főzzük sós vízben 3-5 percig. Olvasszuk meg a vajat, majd szűrjük le, és melegítsük újra addig, míg megbarnul. Tálaljuk a raviolit az elkészített beurre noisette-el és frissen reszelt parmezánnal.
No comments:
Post a Comment