Pages

Monday, December 29, 2008

Kókusztejes céklaleves kókuszbundás garnélával és tormahabbal

Ez a leves színével mindenképp megfogja a vendégeket. Kókuszbundás garnélarák és tormahab kíséri. A levest jó ha néhány órával, vagy akár egy nappal korábban főzzük meg, sokkal ízletesebb lesz.

Hozzávalók:
a leveshez:
400 g cékla
1 salotta
1 ek vaj
600 ml zöldségalaplé

1 csillagánizs
250 ml kókusztej
só, bors
a garnélához:
4 garnéla
1 tojás
liszt
kókuszreszelék
a tormahabhoz:
100 ml borjú alaplé
100 ml tej
50-70 g friss torma
1 fél citrom leve
30 g darált mandula
3 ek crème fraîche
só, bors, cayenne bors


Kockázzuk fel a céklát és süssük 20-25 percig a csillagánizzsal a sütőben. Olvasszuk fel a vajat és dobjuk rá a kockára vágott salottát és a sült céklát. Öntsük fel az alaplével és főzzük 15 percig, pürésítsük és adjuk hozzá a kókusztejet, majd ízesítsük sóval, borssal.


Sózzuk meg a garnélát, és panírozzuk ki a kókuszreszelékbe és süssk ki olajban. A tormahabhoz főzzük fel a tejet az alaplével és redukáljuk, adjuk hozzá a darált mandulát, a
crème fraîche-t, a frissen reszelt tormát és ízesítsük sóval, borssal és cayenne borssal. Botmixerrel habosítsuk fel.

2 comments:

  1. A színe tényleg nagyon erőteljes ;) Tetszik ez a kókuszpanírötlet!

    ReplyDelete