Pages

Wednesday, October 8, 2008

Hokkaido tökös risotto

Először csak meg akartam sütni és elrágcsálni, de akkor döbbentem rá, hogy bizony ideje vásárolni, mert fogytán vannak a friss alapanyagok. Ezért risottoban végezte a már egy hete a kamrában ücsörgő hokkaido tök.

Hozzávalók:
1 hokkaido tök
1 hagyma
250 g risotto rizs
200 ml fehérbor
500 ml csirke alaplé

50 g frissen reszelt parmezán
olívaolaj
1 rozmaring ág
2 ek méz
cayenne bors
só, bors


A tököt felszeleteljük és a felét 200°-on 20-30 perc alatt egy rozmaring ággal megsütjük, majd pürésítjük egy evőkanál mézzel. A másik felét felkockázzük és bő olajban megsütjük, ízesítjük mézzel, sóval és cayenne borssal. Az apró kockára vágott hagymát olajon pároljuk a hagymát és ráteszük a rizst (Vialone) amit átforgatunk benne hogy befedje az olaj. Ezután ráöntjük a fehérbort és hagyjuk elfőni, sózzuk, borsozzuk. Merőkanállal adjuk hozzá a húslevest, ami fontos hogy meleg legyen, így jó ha az közben kicsi lángon fő. A folyadékot folyamatosan, kis adagokban kell hozzáönteni, annyit, amennyit felvesz a rizs. Az utolsó adag levest pedig nem főzzük el teljesen, hozzáadjuk a frissen reszelt parmezánt, a pürésített tököt és a tök kockákat.

No comments:

Post a Comment