Hideg tél tombol még mindig, de szerettem volna egy kis tavaszt varázsolni az asztalra. A fagyasztóban kutatva találtam egy kevés zöldborsót, ami pont kapóra jött.
Hozzávalók:
100 g zöldborsó
1 salotta
5 ek olívaolaj
200 g risotto rizs
100 ml fehérbor
500 ml húsleves vagy alaplé
50 g parmezán
4 szelet fogas filé
liszt
kakukkfű
só, bors
Az apró kockára vágott hagymát olajon pároljuk a hagymát és ráteszük a rizst (Arborio) amit átforgatunk benne hogy befedje az olaj. Ezután ráöntjük a fehérbort és hagyjuk elfőni, sózzuk, borsozzuk. Merőkanállal adjuk hozzá a húslevest, ami fontos hogy meleg legyen, így jó ha az közben kicsi lángon fő. A folyadékot folyamatosan, kis adagokban kell hozzáönteni, annyit, amennyit felvesz a rizs. Az utolsó adag levest pedig nem főzzük el teljesen, hozzáadjuk a zöldborsót és a frissen reszelt parmezánt. A halat sózzuk, borsozzuk és sütés előtt lisztbe megforgatjuk, majd forró olajba megsütjük kakukkfű ágakkal együtt.
No comments:
Post a Comment