Lyon és Saint-Étienne környékéről származó farsangi specialitás csokoládés verziója O. Buisson receptje alapján.
Hozzávalók:
330 g liszt
40 g kakaó
4 tojás
50 g méz
25 g élesztő
7 g só
250 g vaj
70 ml tej
olaj a sütéshez
csokoládé a bevonáshoz
porcukor
Előző nap készítsük el a tésztát. A lisztet és a kakaót leszitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, mézet, élesztőt és a sót és simára gyúrjuk. Puha vajat egy tálban kikeverünk és a tésztába gyúrjuk majd a tejet is belegyúrjuk és egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk. Másnap kinyújtuk a tésztát olyan 4 mm vastagságúra és rombuszokat (8cm) vágunk belőle melyek közepébe 2 cm nyílást vágunk és átdugjuk rajta az egyik csúcsát. Fél órán át hideg helyen állni hagyjuk, majd forró olajban kisütjük. Ha kihűltek a felét olvasztott csokoládéba mártjuk, a másik felét pedig megszórjuk porcukorral.
A tészta a hűtés előtt:
A tészta másnap:
No comments:
Post a Comment