Pages

Tuesday, January 1, 2008

Madársaláta sült kacsamellel

Ez a saláta volt az idei karácsonyi vacsora első fogása. Eredetileg az Estiskola versenyére készült, amit aztán legnagyobb meglepetésemre megnyertem. Ezúton is köszönöm!

Hozzávalók:
2 kacsamell
a pácléhoz:
6 ek. fehérbor ecet
2 ek. akácméz
6 ek. kínai ötfűszerkeverék
1 közepes darab gyömbér
2 chili
a salátához:
400 g madársaláta
2 cikóra
1 kis fejessaláta
1 radicchio
1 fej lilahagyma
1 gránátalma
az öntethez:
2 tojás
1 tk dijoni mustár
2 ek szőlőmagolaj
2 ek vörösbor ecet
2 ek tej
2 ek gránátalmalé
ementáli sajt

A kacsamelleket előző este bekenjük az ötfűszerkeverékkel, a bőrét beiradljuk és megkenjünk az ecetes mézes keverékkel, a szeletekre vágott gyömbért és chilit rászórjuk. Másnap elősütjük, majd a sütőben készre sütjük,ízlés szerint rózsaszínre vagy teljesen. Egy serpenyőben sajtot olvasztunk amiből pohár segítségével sajtkosarat készítünk. A gránátalmát előkészítjük. A főtt tojásból, apróra vágott hagymából, mustárból, ecetből, tejből, gránátalmaléből és az olajból öntetet készítünk. Egy tányér szélére helyezzük a fejessaláta és a cikória leveleket, ez utóbbira vékony szelet kacsamellet teszünk ami már kihűlt. A tányér közepére helyezzük a sajtkosarat amibe a madársalátát halmozzuk és meglocsoljuk az öntettel.


No comments:

Post a Comment