Nagyon szeretem a kocsonyát, de csak ha nincs benne se bőr, se semmi ami csontos, csak a egy szelet szűzpecsenye. Persze a főzéshez nélkülözhetetlen a sertésláb, fül és a bőr, de a kész kocsonyában az én adagomba ez nem kerül bele. Gyerekként annyi ecettel ettem, hogy elkékült tőle a szám. Az az igazság, ez néha ma is előfordul!
Ingredients:
4 db sertésláb
2 db sertésfül
1 kis csülök
1/2 sertésbőr
1 sertésszűz
1 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
2 fej fokhagyma
1 ek fekete egész bors
só
A megtiszított lábat, fület, bőrt, csülköt felengedjük hideg vízzel és főzni kezdjük. Ha felforrt lehabozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a borsot, sót, fokhagymát és 1 órán keresztül fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Ezután hozzáadjuk a bélszínt és még 3 órán keresztül lassú tűzön, fedő nélkül főzzük. A zsírt leszedjük a tetejéről. Ezután leszűrjük és a húst üvegtálba helyezzük és ráöntjük a lét.
Pages
▼
Thursday, January 3, 2008
Tuesday, January 1, 2008
Madársaláta sült kacsamellel
Ez a saláta volt az idei karácsonyi vacsora első fogása. Eredetileg az Estiskola versenyére készült, amit aztán legnagyobb meglepetésemre megnyertem. Ezúton is köszönöm!
Hozzávalók:
2 kacsamell
a pácléhoz:
6 ek. fehérbor ecet
2 ek. akácméz
6 ek. kínai ötfűszerkeverék
1 közepes darab gyömbér
2 chili
a salátához:
400 g madársaláta
2 cikóra
1 kis fejessaláta
1 radicchio
1 fej lilahagyma
1 gránátalma
az öntethez:
2 tojás
1 tk dijoni mustár
2 ek szőlőmagolaj
2 ek vörösbor ecet
2 ek tej
2 ek gránátalmalé
ementáli sajt
A kacsamelleket előző este bekenjük az ötfűszerkeverékkel, a bőrét beiradljuk és megkenjünk az ecetes mézes keverékkel, a szeletekre vágott gyömbért és chilit rászórjuk. Másnap elősütjük, majd a sütőben készre sütjük,ízlés szerint rózsaszínre vagy teljesen. Egy serpenyőben sajtot olvasztunk amiből pohár segítségével sajtkosarat készítünk. A gránátalmát előkészítjük. A főtt tojásból, apróra vágott hagymából, mustárból, ecetből, tejből, gránátalmaléből és az olajból öntetet készítünk. Egy tányér szélére helyezzük a fejessaláta és a cikória leveleket, ez utóbbira vékony szelet kacsamellet teszünk ami már kihűlt. A tányér közepére helyezzük a sajtkosarat amibe a madársalátát halmozzuk és meglocsoljuk az öntettel.
Hozzávalók:
2 kacsamell
a pácléhoz:
6 ek. fehérbor ecet
2 ek. akácméz
6 ek. kínai ötfűszerkeverék
1 közepes darab gyömbér
2 chili
a salátához:
400 g madársaláta
2 cikóra
1 kis fejessaláta
1 radicchio
1 fej lilahagyma
1 gránátalma
az öntethez:
2 tojás
1 tk dijoni mustár
2 ek szőlőmagolaj
2 ek vörösbor ecet
2 ek tej
2 ek gránátalmalé
ementáli sajt
A kacsamelleket előző este bekenjük az ötfűszerkeverékkel, a bőrét beiradljuk és megkenjünk az ecetes mézes keverékkel, a szeletekre vágott gyömbért és chilit rászórjuk. Másnap elősütjük, majd a sütőben készre sütjük,ízlés szerint rózsaszínre vagy teljesen. Egy serpenyőben sajtot olvasztunk amiből pohár segítségével sajtkosarat készítünk. A gránátalmát előkészítjük. A főtt tojásból, apróra vágott hagymából, mustárból, ecetből, tejből, gránátalmaléből és az olajból öntetet készítünk. Egy tányér szélére helyezzük a fejessaláta és a cikória leveleket, ez utóbbira vékony szelet kacsamellet teszünk ami már kihűlt. A tányér közepére helyezzük a sajtkosarat amibe a madársalátát halmozzuk és meglocsoljuk az öntettel.