Wednesday, July 30, 2014

Csokoládés fagyiszendvics

Csokoládé, kakaóbab és fagylalt, azt hiszem ez mindent elmond erről a nyalánkságról! A kakaóbab töretet semmiképpen se hagyjátok ki a kekszből, mert kissé fanyar íze nagyon feldobja az amúgy ragacsos és nagyon csokoládés korongokat.



Hozzávalók:
(Alison Roman receptje alapján)

a kekszhez:
350
g porcukor
100 g kakaópor
100 g étcsokoládé

2 evőkanál kakaóbab töret
2 tojásfehérje

1 tojás




a csokoládé fagylalthoz:
140 g étcsokoládé (60% kakaótartalom)
3 tojássárgája
110 g cukor
500 ml tej


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a kakaóbab töretet, a durvára vágott csokoládét majd a tojásfehérjéket, a tojást és simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk fagyiskanállal és kb. 13 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből puha lesz, így hagyjuk állni 3-4 percig, majd óvatosan öntsünk kevés vizet a sütőpapír alá és lapát segítségével helyezzük a kekszeket rácsra hűlni.

A csokoládét daraboljuk fel. A tojássárgájákat keverjük habosra a cukorral majd adjuk a tejhez. Alacsony hőfokon melegítsük addig, amíg elére a 85°C-ot és besűrűsödik. Ne főzzük! Öntsük a csokoládéra, várjunk 1 percet majd keverjük simára. Hagyjuk kihűlni jeges vízben, és ha nem akarjuk olykor megkevergetni, szórjuk meg porcukorral, így nem képződik majd "bőr' a tetején. A munka nehezét pedig bízzuk a fagyigépre.





1 comment:

helen said...

Itt epp dogmeleg van... ezt pedig nagyon szivesen kiprobalnam :)) Koszonom a receptet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...